Sustenabilitate Opel – Sisteme de Propulsie Convenționale
Sustenabilitate Opel – e-Mobilitate

Mobilitate electrică fără compromisuri

Uită de frica de a rămâne fără combustibil. Soluțiile de mobilitate Opel te țin în mișcare.

Conectează-te la puterea electricității
Sisteme de Propulsie Convenționale – clasa ecoFLEX

Gama de modele ecoFLEX

Atentă cu natura, dar și cu portofelul tău.

Vezi gama de modele ecoFLEX de la Opel

PE DRUMUL SPRE UN VIITOR VERDE.

Prima mașină cu catalizator în standard în Germania, prima mașină de trei litri din lume, primul diesel care corespunde cu standardele de emisie Euro 4: întotdeauna am fost lideri în preocuparea atât pentru economie, cât și pentru mediu. Drumul înainte este reprezentat nu numai de dezvoltarea pe termen lung a sistemelor de condus alternative și a conceptelor sustenabile, dar și de reducerea continuă, pe termen scurt a consumului de combustibil și a emisiilor din prezent.

 

Pentru a atinge acest obiectiv, oferim tehnologii prietenoase cu mediul, precum Start/Stop.

Reducerea dimensiunilor sistemului, a motorului şi gama noastră extinsă de modele ecoFLEX pentru economisirea combustibilului.

Enlarge

Tehnologia BlueInjection – crește eficiența prin reducerea emisiilor

Sistemul BlueInjection reduce oxizii de azot (NOx) pentru motoarele diesel' pentru a fi conform cu regulile stricte Euro 6. Sistemul BlueInjection utilizează o soluție AdBlue® (denumită și DEF de la ‘Diesel Exhaust Fluid’) non-toxică și fără miros, care este stocată într-un rezervor adițional și injectată în gazele de evacuare convertind NOX in apă și nitrogen.


Tehnologia Lean NOx Trap (LNT) ce nu necesită întreținere

Pentru a atinge reducția de oxizi de azot necesară pentru a corespunde viitoarelor norme Euro 6, Meriva 1.6 CDTI folosește tehnologia Lean NOx Trap. Folosește un convertor catalitic special care stochează particulele de NOx precum un burete în capcana de NOx. Odată ce capcana ajunge la capacitate maximă, poate fi regenerată prin injectări adiționale ale combustibilului în doze foarte mici.


Enlarge

Economisește cu modelele ecoFLEX cu consum redus

Sustenabilitatea are o istorie lungă la Opel. De aceea, suntem capabili să vă oferim din plin soluții alternative inteligente și inovative. Vei găsi eticheta ecoFLEX pe modelele Opel care oferă cea mai mare economie de combustibilului. Cu alte cuvinte, acestea sunt vehiculele cu cel mai mic consum și cele mai reduse emisii de CO2 din toată gama.


Enlarge

Mai puțin înseamnă mai mult: micșorarea tehnologiei

Principiul reducerii dimensiunilor este destul de simplu: lași un motor mic să facă treaba unui motor mare. Totuși, lucrurile se pot complica: solicitând prea mult un motor, îl poți epuiza. Pentru a evita acest lucru, vom continua să folosim cele mai noi tehnologii. De exemplu, motoarelor noastre ECOTEC® asigură o performanță înaltă, consum și emisii reduse.


Enlarge

Transformând stagnarea în mișcare: Sistemul Start/Stop

Această tehnologie foarte eficientă, care intervine de una singură în ariile urbane și în traficul de tip oprește –mergi, funcționează într-un mod foarte simplu: într-un ambuteiaj sau la un semafor roșu, motorul se oprește când scoți mașina din viteză și ridici piciorul de pe ambreiaj. Pentru a porni din nou, trebuie doar să apeși ambreiajul și să bagi mașina în viteză.

 

Din motive de siguranță și confort, controlul temperaturii, servodirecția și servofrâna rămân active chiar și când motorul este oprit.


Recuperarea energiei de frânare

Toate motoarele cu Sistem Start/Stop vin însoțite de un sistem special de gestionare a energiei pentru a recupera energia kinetică produsă în timpul coborârii sau frânării, asigurând un nivel optim de încârcare a bateriei, care oferă o reducere adițională a combustibului și emisiilor.


Enlarge

Asistență la volan ecoFLEX

Asistența la volan ecoFLEX îți arată exact când să schimbi vitezele pentru maximum de economie, dar nu numai. Îți arată echipamentul care consumă cea mai multă energie împreună cu istoria consumului de combustibil pentru ultimii 50 de kilometri. Pentru asta, este împărțit în trei meniuri afișate în centrul ecranului, între instrumente.