Inovații - Tehnologii avangardiste
Inovații - Sistemul Flex Floor

Sistemul Flex Floor

Este flexibil, practic și îți protejează spatele: sistemul Flex Floor facilitează încărcarea autovehiculului tău Opel.

Află mai multe despre sistemul Flex Floor
Inovații - Sistemul de siguranță SAFETEC®

Sistem de siguranță SAFETEC®

Protecție generală liniștitoare: o multitudine a măsuri de siguranță activă și pasivă garantează siguranța cuprinzătoare a șoferului și a pasagerilor.

Află mai multe despre sistemul de siguranță SAFETEC®
Inovații - Construcția brațului Watt pentru puntea spate

Construcția brațului Watt pentru puntea spate

Arborele compus pentru puntea spate a fost îmbunătățit cu brațul Watt amplasat inteligent, pentru a asigura performanțe excelente pe orice tip de drum.

Află mai multe despre construcția brațului Watt pentru puntea spate

VIITORUL MOBILITĂȚII A ÎNCEPUT.

Electricitate, hidrogen și multe altele – viitorul mobilității devine ecologic și sustenabil cu ajutorul tehnologiilor inovatoare și conceptelor avangardiste.

Enlarge

Viitorul mobilității este electric

Unul dintre principiile de bază ale societății și economiei noastre constă în libertatea de mișcare a persoanelor. Niciun alt progres tehnologic nu a contribuit la acest aspect al vieții precum autovehiculul. De aceea, vom continua să facem tot ce este posibil pentru a asigura viitorul mobilității individuale prin dezvoltarea de noi tehnologii și concepte sustenabile. Una dintre cele mai promițătoare abordări o reprezintă propulsia electrică.

 

Să luăm, de exemplu, Opel Ampera – primul autovehicul electric din Europa care este alimentat cu electricitate în orice moment și care poate fi utilizat fără compromisuri. Tehnologia sa revoluționară și performanțele extraordinare se reflectă în designul său inovator.

 

Tehnologia E-REV (autovehicul electric cu autonomie extinsă) a modelului Opel Ampera funcționează și în cazul autovehiculelor mai mari. Acest lucru a fost demonstrat în mod impresionat de către prototipul cu o lungime de 4,7 metri, Opel Flextreme GT/E. Cu o viteză maximă de 200 km/h, acesta oferă – la fel ca Opel Ampera – mobilitate fără compromisuri și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 9 secunde.

 

După cum poți vedea, Opel Ampera și prototipurile Opel Flextreme GT/E ne aduc mult mai aproape de un viitor propulsat electric.


Enlarge

HydroGen4: autovehiculul pe hidrogen, cu zero emisii

Autovehiculul HydroGen4 – cea de-a patra generație de autovehicule cu celulă de carburant – este rezultatul a peste zece ani de cercetare în materie de celulele de carburant și hidrogen. Tehnologia avansată este un vis devenit realitate: în locul combustiei, este folosită o reacție electrochimică pentru a alimenta motorul electric. Pe țeava de eșapament ies doar vapori de apă – HydroGen4 nu produce emisii nocive.

 

Performanțele motorului dovedesc valoarea acestei tehnologii inovatoare: putere de 73 kW (100 cp), accelerare de la 0 la 100 km/h în 12 secunde și o viteză maximă de 160 km/h. Are o autonomie de 340 km și o baterie de rezervă de 1,8 kWh.

 

Autovehiculul HydroGen4 a fost deja testat cu succes în condiții reale, pe șoselele din Berlin. Până în prezent, clienții care participă la test au parcurs peste 80.000 km în trafic.


Enlarge

Mobilitate electrică accesibilă

Cunoscut sub numele de RAK e, conceptul radical Opel își concentrează atenția ferm asupra reducerii la minim a costurilor la energie și a greutății, deschizând în același timp un nou capitol în ceea ce privește mobilitatea electrică. Destinat șoferilor tineri, RAK e are zero emisii, o autonomie de 100 km și o viteză maximă de 120 km/h. La 380 kg, acesta are o treime din greutatea unui autovehicul convențional și a fost proiectat să fie accesibil chiar și pentru șoferii foarte tineri.