Inovații - Siguranța
Inovațiile Opel - FlexFix®

FlexFix® pentru bicicleta ta

Suportul pentru biciclete complet integrat glisează în exterior din bara de protecție spate.

Condu și călătorește flexibil
Inovațiile Opel - Sistemul de infotainment

Infotainment

Distrează-te, fii conectat, dar nu te pierde.

Confortul informațiilor și divertismentului integrat
Inovațiile Opel - Mobilitate electrică

Mobilitate electrică

Experimentează viitorul mobilității: autovehicule revoluționare cu propulsie electrică, care pot fi conduse fără compromisuri.

Află mai multe detalii

SIGURANȚĂ.

Nu este de mirare că Astra și Insignia s-au clasat în top în cadrul testului de siguranță Euro NCAP. Autovehiculele noastre sunt echipate cu o gamă vastă de funcții de siguranță pasivă pentru a garanta o protecție optimă în caz de accident. Echipamentul de siguranță activă are ca scop prevenirea accidentelor prin avertizarea șoferului cu privire la posibilele riscuri și prin menținerea stabilității.

Inovațiile Opel - AFL+

Iluminare frontală adaptivă pentru vizibilitate mai bună pe timp de noapte

Imaginează-ți farurile care își schimbă direcția și intensitatea fasciculului în funcție de locul în care conduci, de condițiile meteo și de viteză. Sistemul avansat de iluminare frontală adaptivă (AFL+) de la Opel face conducerea pe timp de noapte mai sigură și mai relaxantă, îmbunătățind vizibilitatea în curbe. Cel mai performant sistem de iluminare frontală din industria auto selectează automat din nouă funcții diferite de iluminare, proiectate pentru a asigura o iluminare optimă în orice situație, fără a orbi alți șoferi. Rezultatul: mai puțin stres, mai multă siguranță.

 

Vezi AFL+ la modelele


Opel Innovation - Opel Eye

Opel Eye „citește” drumul

Camera video inovatoare Opel Eye îmbunătățește siguranța în timpul conducerii, reduce stresul și poate preveni amenzile pentru depășirea vitezei legale. Amplasată între parbriz și oglinda retrovizoare, camera frontală Opel Eye te ajută în patru moduri diferite: Asistent pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, Avertizare privind părăsirea benzii de circulație, Avertizarea privind o coliziune frontală și Indicarea distanței de urmărire.

 

Vezi Opel Eye la modelele


Enlarge

Alertă privind unghiul mort din lateral

SBSA utilizează senzori pentru a monitoriza acele porțiuni de drum pe care nu le puteți vedea; pe oglinda retrovizoare din partea respectivă se va aprinde un semnal de avertizare dacă un autovehicul intră în raza unuia dintre punctele moarte. Dacă indici că ești pe punctul de a schimba banda, apropiindu-te astfel de autovehiculul respectiv, SBSA te avertizează printr-un semnal sonor.

 

Vezi Avertizare referitoare la unghiul mort lateral la modelele


Enlarge

Tempomat cu limitator de viteză

Amenzile pentru depășirea vitezei legale pot fi o surpriză neplăcută. Tempomatul cu funcția de limitare a vitezei te ajută să le eviți. Poți seta orice viteză maximă mai mare de 25 km/h și vei respecta fără probleme limita de viteză, chiar și după frânare sau încetinire. Atunci când vrei să te deplasezi mai rapid, apasă complet pedala de accelerație.

 

Vezi tempomatul cu limitator de viteză la modelele


Enlarge

Tempomatul adaptiv (ACC)

Un senzor radar menține viteza de deplasare setată și distanța selectată până la autovehiculul din față utilizând accelerația și sistemul de frânare. Distanța până la autovehiculul din față poate fi reglată prin intermediul comenzilor de pe volan.

 

Vezi ACC și FCA la modelele


Enlarge

Sistem de avertizare trafic spate pentru deplasarea în marșarier (RCTA)

RCTA folosește semnale radar emise în lateral pentru a detecta autovehiculele care se apropie și care nu pot fi observate atunci când trebuie să vă deplasați în marșarier în trafic. Distanța la care funcționează sistemul este de până la 20 de metri. Atunci când detectează un autovehicul care se apropie, afişează un semnal de avertizare pe ecranul camerei video pentru marșarier şi emite un semnal sonor de avertizare în partea respectivă. Acum poți efectua fără stres manevrele în marșarier.


Enlarge

Sistem de avertizare pentru schimbarea benzii de rulare (LCA)

Autovehiculele care se apropie din spate cu viteză pot fi foarte periculoase, mai ales atunci când un șofer dorește să depășească sau să se înscrie în trafic. Radarul cu o rază de acțiune în spate de aproximativ 70 de metri detectează autovehiculele care se apropie pe benzile paralele din stânga sau din dreapta și te avertizează printr-un semnal vizual în oglinda exterioară corespunzătoare.


Enlarge

Alertă privind unghiul mort din lateral (SBZA)

Pericolul unei coliziuni este prezent mereu pe autostrăzile cu două sau trei benzi pe sens, dar și în traficul urban. Alerta privind unghiul mort din lateral cu tehnologie radar monitorizează continuu zona extrem de importantă a unghiului mort, între 3,5 şi 5 metri, pe care nu o poţi vedea în oglinzile exterioare. La fel ca LCA, alerta afișează un avertisment vizual în oglinda exterioară corespunzătoare.


Enlarge

Sistemul avansat de asistare la parcare facilitează manevrele de parcare

Sistemul avansat de asistare la parcare utilizează senzori montați în bara de protecție față și spate pentru a detecta un loc de parcare adecvat și pentru a te ghida în timpul manevrelor de parcare prin imagini afișate pe ecranul central. Activat prin apăsarea unui buton, sistemul este comandat prin computer și poate, de asemenea, să detecteze obstacolele. Mesajele scrise și imaginile indică unghiurile de virare și direcția. Sistemul permite o parcare paralelă perfectă, chiar și în spații înguste.


Enlarge

Cameră video pentru marșarier (RVC)

Unghi larg de vizibilitate în spate, activată automat prin selectarea treptei de mers înapoi, ajută la evitarea tensionării gâtului atunci când efectuați manevre în marșarier. Imaginea este redată pe afișajul color, folosind bara de protecție spate ca reper de poziționare. Acest lucru îți permite să estimezi corect unde te afli, văzând în același timp orice potențiale obstacole sau pericole de pe direcția de deplasare.

 

Vezi Camera video pentru marșarier la modelele


Enlarge

SAFETEC® – Siguranță integrală

Opel are o abordare integrală a siguranței. Toate sistemele de siguranță activă și pasivă care contribuie la reducerea pericolelor în timpul conducerii poartă un singur nume: „SAFETEC®”. Rezultatul constă în asigurarea unei protecții coerente și eficiente pentru toți pasagerii.

 

Vezi SAFETEC® la modelele

 


Enlarge

Simplifică parcarea

Lasă autovehiculul ADAM să efectueze manevrele de parcare! De îndată ce a identificat un loc de parcare, nu trebuie decât să îți iei mâinile de pe volan, iar autovehiculul tău ADAM te va anunța când să accelerezi, când să frânezi sau când să schimbi viteza pentru a efectua manevrele de parcare perfect și fără stres.

 

Vezi Sistemul avansat de asistare la parcare Advanced Park Assist II la modelul