Inovații - Evenimente importante
Evenimente importante Opel - Design

Evenimente importante în materie de design

Vezi cum atractivitatea și progresele practice au definit designul Opel de-a lungul deceniilor.

Evenimentele importante Opel în materie de design
Soluțiile Opel pentru mobilitate sustenabilă și protecția mediului

Evenimente importante în materie de protecție a mediului

Tradiția Opel privind protecția mediului este binecunoscută.

Evenimente importante Opel în materie de sustenabilitate

EVENIMENTE IMPORTANTE ÎN MATERIE DE INOVAȚII.

Peste 110 ani de idei noi – de la primul „autovehicul pentru doctori” la autovehiculul electric cu autonomie extinsă. Opel face mobilitatea mai simplă, mai sigură, mai confortabilă și mai plăcută. Inovații ale unor oameni adevărați pentru oameni adevărați.

Inovațiile Opel - Modelul Opel Mokka din 2014 primește pentru a doua oară premiul Autovehiculul cu tracțiune integrală al anului

Modelul Opel Mokka din 2014 primește pentru a doua oară premiul Autovehiculul cu tracțiune integrală al anului

Opel Mokka a fost alegerea numărul 1 a cititorilor în cadrul premiilor acordate de revista Auto Bild Allrad, păstrând titlul de Autovehiculul cu tracțiune integrală al anului la categoria „Autovehicule off-road și SUV-uri până în 25.000 de euro”. „Mokka a primit 18,7% din voturi, cu mult înaintea autovehiculelor Škoda Yeti (14,6%) și Nissan Qashqai (12,4%).

Inovațiile Opel - Modelul ADAM câștigă în 2014 premiul cititorilor în segmentul mini

Modelul ADAM câștigă în 2014 premiul cititorilor în segmentul mini

În cadrul ediției cu numărul 38 a concursului organizat de binecunoscuta revistă germană auto motor und sport, ADAM a câștigat premiul cititorilor cu 24,2% din voturi la categoria autovehiculelor mini, clasându-se în fața VW Up (23,9%) și Mini (16,6%).

Inovațiile Opel - Modelul Opel Zafira Tourer din 2014 a fost desemnat Furgonul cel mai ecologic 2014

Modelul Opel Zafira Tourer din 2014 a fost desemnat Furgonul cel mai ecologic 2014

Datorită calităților ecologice extraordinare, revista Auto Trend și Institutul de Ecologie Ökotrend au desemnat Zafira Tourer drept cel mai ecologic furgon din 2014.

Inovațiile Opel - Modelul Opel ADAM câștigă în 2013 premiul pentru cel mai bine conectat autovehicul, pentru sistemul IntelliLink

Modelul Opel ADAM câștigă în 2013 premiul pentru cel mai bine conectat autovehicul, pentru sistemul IntelliLink

Datorită sistemului de infotainment IntelliLink, Opel ADAM este cel mai bine conectat autovehicul de mici dimensiuni de pe piață. Aceasta a fost părerea echipelor din redacțiile revistelor Auto Bild și Computer Bild. Avantaje majore: sistemul IntelliLink al modelului Opel ADAM este compatibil cu smartphone-urile cu sistem de operare Apple iOS și Android și are un preț foarte accesibil.

Inovațiile Opel - Modelul Opel Ampera din 2013 câștigă premiul pentru autovehicule electrice

Modelul Opel Ampera câștigă în 2013 premiul pentru autovehicule electrice

În cadrul premiilor referitoare la autovehiculele electrice din 2013, peste 13.000 de cititori ai revistelor Auto Bild și Auto Test au ales Opel Ampera dintre alte 15 autovehicule drept „cel mai bun concept general” pentru utilizare zilnică dintre primii reprezentanți ai mobilității electrice.

Inovațiile Opel - În 2013, Opel își păstrează premiul Plus X pentru cea mai inovatoare marcă

În 2013, Opel își păstrează premiul Plus X pentru cea mai inovatoare marcă

Opel a fost votată drept cea mai inovatoare marcă pentru a treia oară, după ce a primit acest premiu în 2010 și 2012. Modelele și tehnologiile extraordinare care au impresionat un juriu internațional de experți au fost distinse în total cu 21 de premii în cazul Cascada, ADAM, Mokka și Zafira Tourer. Suportul pentru biciclete FlexFix® folosit de modelele ADAM, Cascada și Zafira Tourer BiTurbo a fost votat „Cel mai bun produs al anului 2013.”

Inovațiile Opel - Modelul Opel ADAM câștigă în 2013 premiul pentru design red dot

Modelul Opel ADAM câștigă în 2013 premiul pentru design red dot

ADAM este cel mai recent model Opel care a primit renumitul premiu de design red dot. Juriul internațional format din 37 de membri a ales modelul original ADAM la categoria Industria auto și Transport; este a patra oară când un produs Opel primește acest premiu începând cu 2009.

Inovațiile Opel - Opel GTC Astra 2012 câștigă premiul de design red dot

Opel GTC Astra 2012 câștigă premiul de design red dot

Cei 30 de membri ai juriului care acordă premiul red dot au lăudat modelul GTC Astra pentru „designul său impresionant și sportiv”, acesta devenind al treilea model Opel care a câștigat unul dintre aceste premii prestigioase, începând cu 2009.

Inovațiile Opel - Opel Zafira Tourer 2012 câștigă Volanul de aur

Opel Zafira Tourer 2012 câștigă Volanul de aur

La ediția cu numărul 37 a premiilor Volanul de aur decernate de revistele Auto Bild și Bild am Sonntag, cititorii au votat modelul revoluționar Opel Zafira Tourer, un adevărat lounge pe roți, drept câștigător la categoria Furgoane. Este a treia oară când Zafira câștigă acest premiu important, după cele obținute în 1999 și 2005.

Inovațiile Opel - RAK e 2011

RAK e 2011

Un pas major pe drumul către autovehiculele electrice accesibile șoferilor tineri, Opel RAK e a scris o nouă pagină în ceea ce privește conducerea fără emisii. Un prototip avansat în tandem care a demonstrat un mod util și practic de a progresa, un prototip de care te poți bucura de la vârsta de 16 ani.

Iluminarea frontală adaptivă AFL a câștigat în 2011 premiul pentru echipamente avansate de siguranță oferit de Euro NCAP

Iluminarea frontală adaptivă AFL a câștigat premiul pentru echipamente avansate de siguranță oferit de Euro NCAP

În semn de recunoaștere a îmbunătățirilor semnificative privind siguranța pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, Programul european de evaluare a autovehiculelor noi (NCAP) a acordat premiul pentru echipamente avansate de siguranță sistemului de iluminare frontală adaptivă (AFL) dezvoltat de Opel. Acesta este al doilea premiu pentru echipamente avansate de siguranță acordat de NCAP mărcii Opel, după ce camera video Opel Eye a primit aceeași distincție în 2010.

Inovațiile Opel - Tracțiune pe puntea față și pe puntea spate pentru modelul Opel Movano din 2010

Tracțiune pe puntea față și pe puntea spate pentru modelul Opel Movano din 2010

O premieră pentru Opel, noul Movano oferă tracțiune pe puntea față sau pe puntea spate. De asemenea, acesta este disponibil într-una dintre cele mai vaste game de variante de caroserie din clasa sa, furgoanele fiind disponibile în patru variante de lungime și trei variante de înălțime. Confort suprem, economie extraordinară în timpul funcționării, sisteme de infotainment și de navigare de înaltă calitate, avansate, numeroase dotări și echipamente, toate alcătuiesc gama perfectă.

Inovațiile Opel - Modelul GTC din 2010 prezentat la Paris

Modelul GTC din 2010 prezentat la Paris

Prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris, acest concept a fost construit pentru a exprima partea plină de emoție a mărcii Opel. Hatchback-ul cu trei uși este pur, dar sportiv, simplu, dar expresiv și în același timp îndrăzneț și emblematic. Respectând ADN-ul Opel, acesta este un autovehicul de vis accesibil, conceput pentru a reprezenta o marcă plină de energie.

Inovațiile Opel - Modelul Flextreme GT/E din 2010

Modelul Flextreme GT/E din 2010

Conceptul Opel Flextreme GT/E întruchipează calitățile caracteristicile mărcii Opel revitalizate: nivel ridicat de emoție, performanțe ecologice eficiente și design expresiv – proiectat cu precizie germană.

Inovațiile Opel - Modelul Meriva din 2010 cu FlexDoors®, Flex Rail®

Modelul Meriva din 2010 cu FlexDoors®, FlexRail®

Portierele spate cu balamale în partea posterioară ale modelului Meriva facilitează accesul la și ieșirea de pe scaunele din spate. FlexDoors® asigură și mai multă siguranță, mai ales pentru familiile tinere. Noua consolă centrală FlexRail® transformă spațiul dintre scaunele din față într-un sistem de depozitare variabil.

Inovațiile Opel - Modelul Insignia din 2008: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Modelul Insignia din 2008: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Insignia a fost lansat cu o gamă largă de inovații. Opel Eye este o cameră de bord de mici dimensiuni, cu unghi larg și rezoluție înaltă, care identifică indicatoarele rutiere și marcajele de pe banda de rulare, îmbunătățind astfel siguranța în timpul conducerii. Sistemul adaptiv de suspensie FlexRide reacționează instantaneu la condițiile schimbătoare și se adaptează la stilul tău de conducere. AFL+, noua generație a sistemului de iluminare frontală adaptivă, reglează farurile automat în funcție de condițiile existente, asigurând o conducere mai sigură și mai relaxată. Scaunele ergonomice sunt certificate AGR, o distincție specială de calitate acordată de o comisie independentă de experți în ergonomie și doctori.

Inovațiile Opel - Modelul Corsa din 2006: FlexFix®

Modelul Corsa din 2006: FlexFix®

Suportul pentru biciclete FlexFix® glisează pur și simplu în și din bara de protecție spate, fără să ocupe spațiu de depozitare în garaj sau în locuință. Prezent pentru prima dată la modelul Corsa, apoi la Insignia, Astra și Meriva.

Inovațiile Opel - Modelul GTC Astra din 2005: Trapa panoramică

Modelul GTC Astra din 2005: Trapa panoramică

GTC Astra este primul autovehicul de serie disponibil cu parbriz panoramic care se întinde de la capota motorului până la montantul B. Acest parbriz inovator asigură o vizibilitate aproape nelimitată pentru șofer și pasagerul din față și creează o senzație complet nouă de spațiu.

Inovațiile Opel - Modelul Zafira din 1999: Sistemul de scaune Flex7

Modelul Zafira din 1999: Sistemul de scaune Flex7®

Sistemul de scaune Flex7® al modelului Opel Zafira. Începând cu modelul Zafira, Opel a decis că flexibilitatea la interior ar trebui să fie o caracteristică esențială a designului fiecărui autovehicul produs de marcă.

Inovațiile Opel - Airbaguri de dimensiuni normale în 1995

Airbagurile de dimensiuni normale pentru locurile din față au fost introduse pentru toate gamele de modele în 1995

Opel a crescut nivelul de siguranță incluzând airbagurile de dimensiuni normale pentru șofer și pasagerul din față în dotarea standard a tuturor gamelor de modele.

Inovațiile Opel - În 1989 a devenit primul producător auto european care include convertizorul catalitic în dotarea standard

În 1989 a devenit primul producător auto european care include convertizorul catalitic în dotarea standard

Opel este primul producător auto european care a inclus convertizorul catalitic cu 3 căi în dotarea standard a tuturor modelelor pe benzină, contribuind astfel la reducerea emisiilor poluante.

Inovațiile Opel - Modelul Omega din 1986: Campion mondial al aerodinamicii și suspensia DSA

Modelul Omega din 1986: Campion mondial al aerodinamicii și suspensia DSA

Omega a debutat cu cel mai bun coeficient aerodinamic din clasa sa, de 0,28. De asemenea, acesta include o gamă largă de inovații, cum ar fi noul șasiu cu siguranță activă care garantează o stabilitate inegalabilă. Modelul Omega a fost ales Autovehiculul anului 1987.