De la dunele Saharei la zăpezile Alpilor!

Cei 3 moldoveni aventurieri traversează munţii Alpi, îndreptându-se spre casă.

23.07.2015

Enlarge

Dimineaţa sorbeam o cafea în Nisa, pe malul Mării Mediterane, renumita Coastă de Azur. Ah, cât de şic sună!... Dar imediat după aia am urcat la bordul antilopei noastre expediţionale – da, tot despre frumoasa noastră Opel Insignia Country Tourer e vorba, cea care ne rabdă cu dârzenie atâta amar de vreme şi de kilometri – şi, după ce ne-am văzut cu toţii la bord, am pornit de zor spre nord-est.

 

În scurt timp eram pe o autostradă italiană ce ducea spre Genova, una plină de serpentine şi de segmente suspendate, fără prea mari spaţii de rezervă alăturate. Dacă nu eşti prea dibaci în timp ce traversezi o curbă la vreo 130 km/h, poţi zbura uşor în parapet cel puţin. La intrarea în Elveţia nu am fost opriţi, ci am fost doar sfătuiţi să achiziţionăm fără întârziere scumpa vinietă elveţiană, care costă 40 de franci.

 

Zona tunelului Gottard de mai departe e în reparaţii de câteva luni bune şi, deoarece suntem în luna iulie, ne-am zis că ar fi o ocazie perfectă să trecem pasul Gottard, în una din puţinele luni când e deschis circulaţiei. O depresiune imensă între munţi adăpostea zeci de serpentine spectaculoase, pe care Opelul nostru le-a urcat cu nesaţ!

 

Suntem profund satisfăcuţi şi chiar recunoscători maşinii noastre că funcţionează atât de impecabil şi rabdă exploatarea intensă la care e supusă! Are deja peste 21,500 km la bord, peste 12,000 km parcurşi în această expediţie cu un consum mixt de 6.7 litri şi fiabilitatea ei e desăvârşită până acum!

 

Am avut un drum nocturn extraordinar de lung, care părea să nu mai sfârşească, dar am ajuns noaptea târziu undeva în inima munţilor. Şi de aici, dragii noştri, pornim astăzi direct spre casă, în scurt timp vom ajunge în Moldovan! Fiţi alături de noi, avem încă extrem de multe lucruri să vă spunem şi să vă dezvăluim din această formidabilă expediţie!

 

Sursa: www.piataauto.md