Expediţia celor 3 moldoveni aventurieri ajunge pe Coasta de Azur!

Insignia şi Coasta de Azur.

22.07.2015

Enlarge

Eram încă în Spania, în Girona, aproape de hotarul cu Franţa, dar ştiam cu siguranţă că urmează să ne deplasăm direct spre Coasta de Azur a Franţei. Ne-am zis că ar fi interesant să mergem iniţial spre Saint-Tropez, un renumit orăşel al coastei, considerat multă vreme punctul de start al renumitei Coaste de Azur. Înainte de a urca pe ele, însă, am trecut să facem plinul din nou, întrucât în Spania dieselul e mai ieftin decât în Franţa.

 

Porţi de autostrăzi, plăţi, plăţi şi iar plăţi... Spania e şi ea usturătoare la banii daţi pe autostrăzi, dar în multe zone există segmente gratuite, care mai compensează cumva senzaţia cheltuielilor totale. Franţa, însă, e mai nemiloasă la acest capitol şi ne tot stoarce bani pentru autostrăzi.

Pe la orele amiezii o apucam pe direcţia Saint-Tropez. La intrarea în oraş ne-am zis că ar fi de bon-ton să spălăm niţel maşina noastră expediţională, că avea pe ea încă urmele Africii neiertătoare. Din păcate, spălătorii la fel de bune ca în Chişinău, cu muncă manuală, nu prea găseşti prin ţările europene.


Am ajuns şi în Saint-Tropez, în scurt timp. ;O mulţime de iahturi parcate pe ţărm, o mulţime
de bolizi şi sportcar-uri. Dar parcă orăşelul duce un pic lipsă de eleganţa aia renumită a Coastei de Azur. Ori poate ne-a părut nouă aşa, cine o şti...Am apucat-o ulterior, spre Cannes. Sistemul de navigare al maşinii a încercat să ne ducă pe drumul de coastă, dar acesta s-a dovedit atât de îmbâcsit cu maşini care abia mişcau, încât ne-am zis că va dura o veşnicie să ajungem la următoarea destinaţie. Aşa că am ieşit în curând pe autostrăzile franceze şi peste vreo oră şi jumătate eram în Cannes. Arhitectura oraşului e deja mult mai magnifică, având edificii somptuoase, care emană un aer de lux.Peste vreo oră, mergeam pe coastă spre Monaco. Nisa e locul în care vom opri seara, ne-am zis, şi o vom explora mai bine mâine dimineaţa, iar acum seara, să mergem în Monaco. Într-un final, am ajuns în Monaco noaptea. Însă, din fericire, regatul ăsta nu prea ştie ce înseamnă liniştea nocturnă, aşa că, după ce am admirat oraşul de la înălţime, am putut intra la o terasă pe malul mării şi sorbi o cafea gustoasă...

 

Apoi, trecuse de miezul nopţii când am urcat din nou la bordul „antilopei” pentru un înconjur al regatului. Am părăsit în scurt timp Monaco şi ne-am îndreptat spre hotelul nostru din Nisa, trecând pe un frumos drum la înălţime, care i-a permis lui Alex să imortalizeze Coasta de Azur în timpul nopţii.

 

Drumul a fost lung şi istovitor, deşi aveam de parcurs o distanţă de doar vreo 30 de kilometri în traficul de noapte. Dimineaţa ne-am luat „antilopa” din parcare şi am venit pe malul mării, în Nisa, pe renumita Promenade d’Angails.

 

Astăzi vom spune adio Coastei de Azur, vom traversa Italia şi Elveţia, poate cu nişte scurte popasuri, iar noaptea târziu ar trebui să ajungem în Austria.

 

Sursa: www.piataauto.md