21 zile, 21 ţări, 3 bărbaţi: experienţe de safari scandinav!

Opel Insignia Country Tourer a ajuns la cel mai Nordic punct al expediţiei!

09.07.2015

Enlarge

Cei 3 moldoveni aventurieri, porniţi să exploreze 21 de ţări pe 2 continente în 21 de zile, au ajuns la cel mai nordic punct la traseului lor, în Finlanda – în ţara soarelui de miazănoapte, acolo unde cerul nu se întunecă de tot niciodată pe parcursul întregii nopţi, în această perioadă a anului. E o senzaţie ciudată, dar exaltantă în acelaşi timp.


Însă cea mai intensă experienţă vine abia atunci când te pomeneşti în mijlocul naturii, acolo unde cerul se
lasă admirat fără siluetele zgârâie-norilor sau a oricărei urme de civilizaţie umană dominantă. Noi, cei 3 bărbaţi aventurieri moldoveni, ne-am îndreptat spre un loc cât se poate se sălbatic şi potrivit pentru safari, în zona parcului naţional Teijo din Finlanda! O zonă cu lacuri, păduri scandinave, dealuri şi privelişti incredibile, dar, înainte de toate, o liniştie şi o sălbăticie omniprezentă!

Am mers cu Opel Insignia Country Tourer pe drumuri de prundiş iniţial, pentru a ajunge acolo unde ne doream. Garda la sol a maşinii noastre expediţionale nu este prea mare, dar ea s-a dovedit suficientă pentru aventurile noastre de safari. Chiar înaintea maşinii noastre a trecut o căprioară sălbatică! Iar în scurt timp încă una!

 

Se apropia seara şi trebuia să ne gândim la aprinderea unui foc de safari. Am găsit lemne în apropiere, dar acestea trebuiau ciopârţite pentru a putea fi puse pe foc. Adevăraţii bărbaţi, însă, ştiu să se descurce în asemenea condiţii. Eram, în acele momente în care focul pâlpâia în faţa noastră, trei bărbaţi moldoveni în mijlocul sălbăticiei finlandeze.


Am pregătit mâncare direct la focul de safari. Flăcările pâlpâiau intens în faţa noastră, iar cerul era încă de un albastru deschis la culoare, deşi era trecut de ora 1 noaptea. Am stat mult în mijlocul sălbăticiei, am savurat liniştea şi izolarea, dar şi priveliştea tărâmurilor soarelui de miazănoapte! E şi noapte şi zi în acelaşi timp, iar dacă eşti în mijlocul sălbăticiei, cu siguranţă te simţi în miezul magnificului.

Sursa: www.piataauto.md