21 de zile, 21 de ţări, 3 bărbaţi: am ajuns cu bine în Lituania

După 36 de ore de condus, Opel Insignia Country Tourer i-a adus pe cei 3 bărbaţi în Lituania!

06.07.2015

Enlarge

Am început expediţia cu un segment extrem de solicitant, care însemna parcurgerea a aproximativ 2,000 km prin ţări cu trafic lent şi drumuri rele, întreaga distanţă fiind făcută fără popasuri consistente.

Şi dacă înaintea startului oficial am făcut un în înconjur turistic frumos al Moldovei, vizitând locuri precum Orheiul Vechi, dar şi câteva vinării renumite, atunci dimineaţa zilei de sâmbătă a însemnat pentru noi pronunţarea cuvintelor de adio şi pornirea directă în expediţie.

 

România ne-a întâmpinat cu trasee cam defectuoase la început, mai ales cel dintre vama Albiţa şi Iaşi, dar Opel Insignia Country Tourer s-a descurcat bine, având o capacitate de absorbţie a gropilor foarte bună.

 

Atunci când am ajuns în zona munţilor României, soarele era deja pe cale să apună. Un apus atât de frumos în munţii României nu am văzut niciodată!

Ne-am continuat înaintarea în noapte. În adâncul întunericului, ne-a toropit dorinţa de somn şi ne-am zis să tragem un pic pe dreapta, pentru o oră sau două de odihnă cel puţin. Dar somnul a fost nemilos cu noi şi ne-a răpit tocmai 5 ore, iar noi ne-am trezit ca arşi pe la 5 dimineaţa, fiind încă în România! Aoleu!. Aşa că am prins a goni pe cât posibil de repede, să ajungem spre vamă.


Am setat adresa sistemului nostru de navigare către Kaunas şi ne-a luat cu fiori: acesta estima că vom ajunge în Kaunas abia la 3:30 dimineaţa… Aoleu!

Dar nu ne-am descurajat. Cei 3 bărbaţi de la bord au ajuns în această expediţie tocmai pentru că sunt cutezători şi ambiţioşi. Am alergat mai departe pe vreo sută de kilometri de autostrăzi maghiare cu viteze mari de tot, apoi am alergat prin unica zonă cu relief deluros din această parte a Ungariei.

În Slovacia am dat şi peste un local de popas, chiar la marginea drumului. Am intrat să luăm prânzul acolo şi mare ne-a fost mirarea când am văzut că o zeamă costă 0.90 euro, friptura – 3.50, iar salata Shopsky – 1.35. Plus WiFi gratis. Extraordinar! 

În scurt timp ne făcusem şi intrarea în Polonia, iar de aici a început un drum şi mai istovitor, şi mai plin de trafic.

 

Abia pe la 00:15 ajungeam în Kaunas, în sfârşit, după aproape 2000 km parcurşi. Eram istoviţi, dar ştiam că cea mai grea distanţă tocmai a fost trecută. Urmează provocări mai grele şi mai interesante, dar pe distanţe mai mici sau cel puţin în condiţii de trafic mai lejer.

 

Aşa că staţi pe aproape, pentru că cea mai frumoasă şi magnifică parte a expediţiei abia a început!

Sursa: www.piataauto.md