Cei 3 moldoveni ajung în inima Spaniei!

Opel Insignia Country Tourer s-a dovedit a fi o revelaţie pentru cei 3 cavaleri poposiţi în ţara Cavalerilor!

13.07.2015

Enlarge

„Bună dimineaţa, putem avea o omletă cu nişte şuncă spaniolă renumită?” Aşa ne începeam noi ziua de ieri în San Sebastian, în Spania. Poposisem la un hotel neaşteptat de elevat, care emana o înaltă clasă prin fiecare mic detaliu al său, de la condiţiile din camere până la restaurante. Iar la micul dejun am putut comanda fiecare ce-şi dorea pentru a-I fi pregătită mâncarea proaspătă, pe lângă bufetul disponibil.

Eram mult mai odihniţi, după un somn mai lung. Vinul Bordeax degustat cu o seară mai înainte nu şi-a lăsat urme, dar nici n-am abuzat de el, evident. „Unde mergem azi, comandor?”, răsună plină de viaţă vocea lui Anatol. „Mergem în ţara cavalerilor, camarazi, în renumitul oraş spaniol Salamanca, cel îmbibat de castele şi edificii medievale, cel care a fost cuibul cavaleriei spaniole multă vreme. Dar nu înainte de a trece la câteva minute de distanţă de San Sebastian, pe coasta nordică a Spaniei!”

După un dejun gustos, savurat în linişte, după încărcarea întregului echipament în portbagajul lui Opel Insignia Country Tourer, întregul echipaj era gata de o nouă zi de aventură. Şi iată-ne ajunşi pe linia nordică de ţărm a Spaniei! Ah, ce frumuseţe se ascunde aici! Ce apă de o culoare magnifică! Ce drum de coastă fantastic, pe care să-l savurezi de la volanul unei maşini plăcute în condus! Iar Opel Insignia Country Tourer ne-a demonstrat pe parcursul întregii expediţii până acum că este o maşină plăcută în condus şi rămâne a fi plăcută chiar şi după distanţe enorme parcurse cu ea.


Din fericire, am avut suficient timp să mai şi coborâm din maşină şi să ne apropiem de apa învolburată de valuri. Am admirat din nou drumul ăsta fantastic de coastă pe care înaintam.


După frumoasele clipe de pe coasta nordică a Spaniei, am pornit spre inima ei, spre oraşul Salamanca. Aici a urmat, probabil, una din cele mai profunde revelaţii ale acestei expediţii. Un oraş mai frumos nu ştiu dacă am văzut! Atât de multe edificii istorice, construite toate într-un stil, cu aceeaşi culoare a pietrei, cu aceeaşi manieră a detaliilor! Imensa Mayor Plaza, minunatele străzi care emană viaţa plină şi nuanţată a oamenilor de aici! Oriunde te-ai întoarce în centrul oraşului, vezi străzi pietonale, edificii impunătoare, castele...

 

Hotelul la care am poposit este, de fapt, un fost castel transformat într-un hotel. Am început explorarea cu o plimbare de seară pentru o cină locală, în care gustat renumita paella spaniolă, pregătită într-un local pur spaniol. Locul şi mediul perfect pentru a intra în vorbă cu localnicii şi a le spune mai multe despre Moldova, aflând, la rândul nostru, mai multe despre Spania.


Apoi am mers şi într-o plimbare nocturnă în ţara cavalerilor. Da, spiritul secular al cavalerismului e omnipresent în Salamanca! Ne-am reîntors apoi spre luxosul castel-hotel care ne adăposteşte în această seară. E magnific. E îmbibat şi el de cavalerism şi de caracter!...

 

Sursa: www.piataauto.md