Bine te-am regăsit, Europa!

Cei 3 moldoveni aventurieri schimbă peisajele africane pe regiunile riverane de lux

20.07.2015

Enlarge

Ne convinsesem cu o seară înainte că Tangerul, unul din cele mai netradiţionale oraşe din Maroc, are o bucătărie mult mai puţin gustoasă decât celelalte oraşe prin care reuşisem să

ajungem. Micul dejun reconfirmase aceste percepţii şi abia de am putut găsi câteva fructe, pe care să le înfulecăm cu repeziciune pentru a porni mai repede spre Ceuta, locul din care trebuia să luăm feribotul spre Europa.

Am pornit la timp şi am constatat că oraşul era complet gol dimineaţa. Cu o seară înainte avusese loc dezlegarea de la postul de o lună al localnicilor şi toţi chefuiseră întreaga noapte. În Ceuta am făcut şi plinul maşinii, la un preţ de 0.94 euro per litru de diesel.

 

A fost suficient să coborâm de pe vas şi să mergem câteva sute de metri, pentru a simţi imediat o diferenţă culturală şi de abordare uriaşă. Parcă e o distanţă mică ce desparte cele două continente pe aici, dar ai impresia că sunt în continuare două lumi diferite.


Ne-am felicitat reciproc că am cucerit cu succes Africa, ajungând peste tot unde ne-am dorit să ajungem ba chiar şi în destinaţii neaşteptate, iar dincolo de toate, cea mai importantă realizare a cuceririi Africii era că o făcusem fără nici un incident. Maşina nu primise nici o zgârâietură pe ea, nici o pană, nici un rateu, noi nu fuseserăm nici jefuiţi, nici răpiţi, nici rătăciţi fără veste!

 

Aşa că am apucat-o iniţial spre regiunea Malaga, din Spania, urmând să avem o staţionare în orăşelul Nerja, la vreo 55 km mai departe de Malaga spre est.


Dacă primii vreo 170 km de la Gibraltar spre Malaga, i-am făcut pe autostrăzi rapide, atunci din Malaga spre Nerja ne-am dorit să mergem pe drum lipit de coastă, în afara autostrăzilor. Însă coasta spaniolă e atât de aglomerată şi populată, încât ne-a luat vreo 2 ore să facem ultimii 55 de kilometri.


Avem deja peste 9,500 kilometri parcurşi şi încă multe mii de kilometri până acasă! Odometrul maşinii noastre expediţionale – Opel Insignia Country Tourer – a trecut de 19,000 km în total, iar astăzi va trece, cel mai probabil, de 20,000 km, deşi când am pornit din Chişinău avea vreo 9,700 km la bord! Uleiul şi filtrele nu trebuiesc schimbate, încă, ne anunţă sistemul electronic de diagnosticare a maşinii. Perfect!

 

Sursa: www.piataauto.md