Opel - Design Milestones
Repere în inovaţia Opel

Repere în inovaţie

Vezi o scurtă selecţie de premiere Opel.

Reperele în inovaţie Opel
Reperele Opel – Mobilitate sustenabilă şi soluţii ecologice

Repere pentru ecologie

Tradiţia Opel de a fi responsabil cu mediul a început în urmă cu foarte mult timp.

Reperele de sustenabilitate Opel

REPERE ÎN DESIGN.

Încă de la începuturile sale, designul Opel a fost definit de către atracţia sa emoţională şi ingineria avansată. Descoperă tradiţia sa strălucită care a condus la noul limbaj de design al artei sculpturale îmbinată cu precizia germană.

Repere în designul Opel – 2014 Astra OPC EXtreme

2014 Astra OPC Extreme

Derivată din maşina de curse Astra Cup, Opel Astra OPC Extreme este cea mai rapidă şi mai puternică maşină legală de stradă Astra. Aerodinamica rafinată, roţile şi componentele din fibră de carbon, plus celula de siguranţă cu scaune sport speciale Recaro asigură scenariul unei experienţe extreme a condusului.

Repere în design Opel – 2013 Concept Monza

2013 Concept Monza

Conceptul Monza arată la ce se pot aştepta clienţii Opel în viitor: un design care îţi taie răsuflarea şi o lume cu totul nouă a instrumentelor şi infotainmentului. Cu o aerodinamică superioară, un amestec de materiale uşoare şi soluţii de alimentare sustenabile, Conceptul Monza demonstrează totodată şi o eficienţă remarcabilă.

Repere în designul Opel – 2012 ADAM

2012 ADAM

Impresionant de dinamic şi personal fără măsură, Opel ADAM a adus cea mai nouă metodă de exprimare a sinelui la Paris Motor Show în 2012. Maşina perfectă pentru oraş, fresh, individuală, cochetă şi întotdeauna mişcându-se pe sunetul creativităţii.

Repere în designul Opel – 2012 Cascada

2012 Cascada

Aerodinamică, elegantă şi atractivă, Opel Cascada redă luxul unei decapotabile într-un mod cu totul inedit. O maşină cu o inginerie şi un echipament impresionante redefineşte rolul decapotabilelor ca un autovehicul practic, păstrând totodată filosofia Opel de a crea maşini pe care şi le poate permite oricine.

Repere în designul Opel – 2012 Mokka

2012 Mokka

Aceeaşi atracţie exercitată de un SUV în toată regula, dar mai mic, mai economic şi mai practic. Opel Mokka a creat o nouă clasă pentru maşini de mers oriunde. Autovehiculul perfect de oraş pentru drumuri de ţară sau invers? În orice caz, un câştigător încă din capul locului.

Repere în designul Opel – 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

Prezentat în cadrul Paris Motor Show, conceptul este construit pentru a exprima partea cea mai emoţională a brandului Opel. Echiparea în trei uşi este pură, dar sportivă, simplă, dar expresivă şi în acelaşi timp, îndrăzneaţă şi iconică. Rămânând în rând cu ADN-ul Opel, este o maşină pe care ţi-o poţi permite, concepută pentru a reprezenta un brand plin de energie.

Repere în designul Opel – 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/E

Conceptul Flextreme GT/E al Opel oferă o viziune asupra calităţilor care caracterizează brandul revitalizat Opel: atracţie emoţională înaltă, performanţă de mediu eficientă şi design expresiv – realizat cu precizie germană.

Repere în designul Opel – 2010 Meriva

2010 Meriva

Meriva duce mai departe limbajul de design Opel câştigător de premii – arta sculpturală întâlneşte precizia germană –introdus cu succes odată cu lansarea Insignia în 2008 şi Astra anul trecut. Pe lângă aspectul expresiv, Meriva oferă funcţii inovatoare – precum sistemul pentru scaune FlexSpace®, sistemul de deschidere a usilor FlexDoors® şi sistemul adaptabil FlexRail® de depozitare din cabină – care îl fac campionul flexibilităţii în industria de automobile.

Repere în designul Opel – 2009 Noul Astra

2009 Noul Astra

Noul Opel Astra aduce în clasa compactă propria sa interpretare a limbajului de design al brandului câştigător de premii. Silueta sa puternică asemănătoare cu cea a unui model coupé şi detaliile elegante oferă maşinii un aspect fresh şi sportiv. Proporţiile elegante asigură o siluetă puternică adăugând un plus de emoţie vizuală formatului hatchback traditional.

Repere în designul Opel – 2008 Insignia

2008 Insignia

Noul model de top al Opel, Insignia, debutează la London International Motor Show. Cu designul său original şi tehnologia sofisticată, Insignia face un pas uriaş în revitalizarea brandului. La scurt timp după, este numită maşina anului 2009 pentru stil şi inovaţie, siguranţă şi confort. Insignia ilustrează cu success noul limbaj de design al “artei sculpturale ce întâlneşte precizia germană”.

Repere în design – 2007 Flextreme

2007 Flextreme

Maşina concept Flextreme este prima punere în practică a sistemului inovator de propulsare electrică al GM şi Opel. De asemenea, duce chiar mai departe noul limbaj de design care a debutat cu GTC Coupé. Cu uşi care asigură accesul uşor şi confortabil în interior, un acoperiş transparent şi generos şi două hayoane ce se deschid din lateral şi alunecă în sus sub forma unor aripi perfecte, maşina concept continuă tradiţia Opel de a crea autovehicule deosebit de flexibile şi practice.

Repere în design – 1999 Zafira

1999 Zafira

Secretul său se numeşte Flex7. Mulţumită acestui sistem exclusivist, ai posibilitatea de a transforma Zafira dintr-o maşină cu 2 locuri într-una cu 7 (şi invers) într-o clipă, fără a demonta sau a îndepărta vreunul din scaune. Începând cu Zafira, Opel a decis că flexibilitatea interioară ar trebui să fie o trăsătură esenţială în designul maşinilor sale.

Repere în design – 1994 Tigra

1994 Tigra

Sportivul coupé Opel Tigra îşi face debutul. Tigra se bazează pe maşina concept cu acelaşi nume, construită pe platforma celei de-a doua generaţii de Opel Corsa B. Opel Tigra Twin Top căştigă titlul de decapotabila anului 2004 la Geneva.

Repere în design – 1993 Corsa

1993 Corsa

În 1993, Corsa B este dezvăluită şi devine rapid una dintre cele mai de succes modele Opel în toată lumea. Designul său stilat şi interiorul spaţios se îmbină armonios cu performanţa sa economică.

Repere în design – 1989 Calibra

1989 Calibra

Opel a creat o frenezie la Frankfurt Motor Show în 1989 cu un design atractiv, ireproşabil şi cel mai bun coeficient de frânare din lume – 0.26. Suplu şi armonios, dar inteligent şi suficient de spaţios pentru patru adulţi şi bagajele lor. Îmbină frumuseţea cu funcţionalitatea, o însuşire de bază pentru succesul său şi succesul Opel din următorii ani.

Repere în design – 1968 GT

1968 GT

Urmând succesul GT Experimental, Opel decide să îl producă, folosind podeaua următoarei generaţii Kadett. În 1968, Opel GT devine prima maşină concept din Europa care a atins o producţie completă.

Repere în design – 1966 Kadett B Coupe

1966 Kadett B Coupe

Inspirat de către modelele cu un spate rapid populare în SUA, acest autovehicul a devenit unul dintre cele mai de succes modele Opel în ceea ce priveşte vânzările. A fost exportat în 120 de ţări din lume, inclusiv SUA.