Opel Mokka - Siguranţă și asistenţă pentru şofer

SIGURANȚĂ ȘI CONTROL.

Inginerii Opel tratează siguranța ta cu aceeași seriozitate pe care o acordă celei proprii. Cu Opel Safetec® și dotările avansate de asistență pentru șofer ale modelului Mokka, vei fi pregătit în orice situaţie de conducere – datorită sistemelor ce îți asigură controlul.

Enlarge

Siguranță până în cel mai mic detaliu

Opel SAFETEC® este un sistem de siguranță complet ce integrează și sincronizează toate sistemele de siguranță activă și pasivă, pentru ca tu să beneficiezi de siguranță maximă în orice situație. La baza fiecărui autovehicul Opel se află un cadru de siguranță rigid. La acesta adăugăm sisteme de amortizare a energiei de impact cu zone de deformare în față și în spate, structuri de deformare progresivă și bare de protecție laterale din oțel extrem de elastic. De asemenea, datorită designului și structurii acestor elemente, modelul Opel Mokka respectă toate standardele referitoare la siguranța pietonilor.


Opel Mokka - Adaptive Forward Lighting (AFL+)

Sistemul optimizat de iluminare frontală adaptivă Plus

Fiind controlat în funcție de viteză, modul de acționare a volanului și sistemele electronice, sistemul avansat AFL+ al modelului Opel Mokka selectează automat una din cele nouă funcții diferite de iluminare proiectate pentru o iluminare optimă, fără a orbi ceilalți șoferi.

 

Beneficii: mai puțin stres, mai multă siguranță.


Enlarge

Vezi mai departe și mai bine

Pachetul Vizibilitate al modelului Opel Mokka include un sistem de asistență pentru faza lungă a farurilor cu halogen şi bi-halogen. Sistemul utilizează propria cameră video sau camera video Opel Eye, dacă este disponibilă, pentru a comuta automat faza lungă, în funcție de autovehiculele care se deplasează din sens opus sau în fața autovehiculului. Te vei bucura de confortul sporit la conducerea pe timp de noapte, iar sistemul va mări în mod activ nivelul de siguranță, permițându-i șoferului să își mențină atenția la volan.


Opel Mokka - Opel Eye Front Camera

Opel Eye - Noua generație a camerei video frontale

Sistemul deosebit de avansat Opel Eye, montat pe modelul Mokka, are 4 funcții: sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (TSA), avertizarea privind părăsirea benzii de circulație (LDW), funcția de indicare a distanței de urmărire (FDI) și avertizarea privind o coliziune frontală (FCA).

 

Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (TSA) din dotarea autovehiculului Mokka funcționează pe baza unei camere video ce oferă o detectare extrem de precisă și funcționalitate sporită. Această cameră video utilizează o tehnologie de expunere a imaginii la frecvență înaltă și un procesor de imagine cu o putere de procesare mult mai mare, ceea ce-i permite efectuarea mai multor operațiuni în același timp. Vei descoperi că, pe lângă limitele de viteză explicite, sistemul detectează și afișează indicatoarele rutiere referitoare la limitări de viteză (zăpadă, ploaie etc.).

 

Opel Eye detectează, de asemenea, liniile de marcaj ale benzii pentru funcția de avertizare privind părăsirea benzii de circulație (LDW), funcție activată imediat ce autovehiculul trece peste o linie fără să semnalizeze schimbarea direcției. Un semnal sonor și un indicator de pe panoul de instrumente te avertizează imediat ce începi să părăsești banda de circulație.


Funcția de indicare a distanței de urmărire

Urmărirea unui alt autovehicul de la o distanță prea mică nu duce în mod obligatoriu la un accident, dar la volanul modelului Opel Mokka suntem siguri că vei aprecia un sistem ce te ajută să eviți amenzile pentru nerespectarea distanței regulamentare față de autovehiculul din față. Funcția de indicare a distanței de urmărire (FDI) măsoară distanța față de autovehiculul din față și te avertizează prin intermediul afișajului central dacă distanța devine prea mică.


Enlarge

Avertizarea privind o coliziune frontală

Avertizarea privind o coliziune frontală (FCA) este activată automat la o viteză mai mare de 40 km/h, dacă nu este dezactivată, și emite semnale de avertizare vizuale și sonore atunci când apare pericolul unei coliziuni frontale. Astfel, funcția îi protejează pe ceilalți participanți la trafic și te apără de alte pericole potențiale.


Enlarge

Tempomat cu limitator de viteză

Limitele de viteză și amenzile pentru depășirea vitezei regulamentare fac parte din viață. Limitatorul de viteză te ajută să eviți amenzile prin setarea unei viteze maxime, începând de la 30 km/h. Acesta poate fi anulat prin apăsarea completă a pedalei de accelerație, în acest caz fiind afișată o avertizare în cadrul Centrului de informare pentru șofer (Driver Information Centre - DIC). Limitatorul de viteză este reactivat în mod automat după orice decelerare sau frânare, asigurând respectarea limitei de viteză.


Enlarge

Cameră video pentru marșarier

Poziția de ședere în autovehiculul Opel Mokka este înaltă, ajutându-te să ai o imagine clară a zonei din spatele autovehiculului atunci când te deplasezi în marșarier. Cu ajutorul camerei video pentru marșarier, dotare opțională, te obișnuiești rapid să privești în față, către ecranul sistemului de navigație prin satelit sau al sistemului audio, în loc să îți forțezi spatele.


Enlarge

Sistemul de control la deplasarea în pantă și sistemul de asistență la pornirea în rampă

Dacă te vei deplasa cu autovehiculul Opel Mokka cu tracţiune integrală pe teren accidentat, vei putea controla viteza în pante abrupte cu sistemul HDC, fără a mai frâna. Sistemul HSA face exact ceea ce promite numele său, astfel că vei putea porni și parca fără dificultăți în rampă, nemaifiind nevoie să utilizezi frâna de parcare. Acesta acționează automat frâna timp de câteva secunde în locul tău, împiedicând deplasarea neintenționată în spate sau în față.


Enlarge

Sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS)

Datorită indicatorului standard TPMS nu trebuie să te opreşti pentru a verifica presiunea în pneuri. În cazul în care unul dintre acestea începe să se dezumfle, pe panoul de instrumente se aprinde o lumină de semnalizare şi, în funcţie de model, sistemul indică presiunea precisă a fiecărui pneu.